Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σοβαρά προβλήματα για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Ακάλυπτο από γιατρούς τις μισές μέρες του μήνα

Ακάλυπτο από εφημερίες είναι σχεδόν το μισό μήνα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, καθώς σύμφωνα με το νόμο ο οποίος ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου, ο διευθυντής του Κ.Υ. είναι υποχρεωμένος να εφημερεύει επτά ημέρες το μήνα εκ των οποίων οι δύο είναι εφημερίες ετοιμότητας, δηλαδή καλείται να έρθει στο Κέντρο Υγείας εάν υπάρξει επείγον περιστατικό.

Το ίδιο ισχύει και για τους επιμελητές που έχουν έντεκα εφημερίες το μήνα, εκ των οποίων οι τέσσερις ετοιμότητας. Έτσι λοιπόν το Κ. Υ. Σκιάθου το οποίο έχει Διευθυντή και Επιμελήτρια Β’ είναι καλυμμένο από ειδικό γιατρό –πλην παιδιάτρου και οδοντιάτρου- μόνο 18 ημέρες το μήνα, ενώ για τις υπόλοιπες δεν υπάρχει γιατρός.

Το ίδιο συμβαίνει και στους οδηγούς ασθενοφόρων, καθώς πρέπει να γίνονται 90 βάρδιες το μήνα κι από αυτές οι 16 είναι ακάλυπτες, μιας και οι οδηγοί δεν επαρκούν για να τις καλύψουν. Επιπλέον οι οδηγοί δεν έχουν λάβει καθόλου άδειες για το 2010 και είναι υποχρεωμένοι να τις λάβουν, μεγεθύνοντας έτσι το πρόβλημα, μιας και το κενό θα διογκωθεί εάν έστω και ένας οδηγός λάβει άδεια. Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Δήμος Σκιάθου, ο οποίος επικοινώνησε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία τηρεί στάση αναμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου