Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

"μισθός βουλευτών"

Στο μόνο πράγμα που όλοι συμφωνούν, στις μέρες μας, είναι στο ότι υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια προς τους βουλευτές αλλά και το πολιτικό σύστημα τις χώρας μας. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό έχει γίνει κατανοητό από όλους τους πολιτικούς.
Μέχρι στιγμής τα πράγματα εξελίσσονται «ομαλά», αλλά κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά πως θα πράγματα θα στρώσουν στο μέλλον. Το αντίθετο μάλιστα …
Θα πρέπει λοιπόν, να γίνει μια προσπάθεια εκτόνωσης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για περικοπές στους μισθούς των βουλευτών. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πετσάλνικος, οι απώλειες στους μισθούς των βουλευτών θα  φτάσουν τις 18.000 ευρώ.
Όμως η παρουσία τους στις διάφορες επιτροπές της Βουλής, θα τους βοηθήσει να καλύψουν αυτή τη χασούρα. Βλέπετε όταν κάποιος βουλευτής λαμβάνει μέρος σε αυτές, αμείβεται με 250 περίπου ευρώ …
Αν τώρα σκεφτούμε πως η κυβέρνηση θα κάνει μια σειρά από εξεταστικές, τότε μάλλον οι βουλευτές μόνο ζημιωμένοι δεν θα βγουν. Όχι δεν είμαι εναντίων των εξεταστικών επιτροπών, είμαι αντίθετος στα διάφορα μέτρα που παίρνονται για «τα μάτια του κόσμου».
Επιπλέον το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν αγγίζει τους εθνοπατέρες. Οι βουλευτές συνεχίζουν να λαμβάνουν σύνταξη μετά από δύο θητείες ενώ συνεχίζουν να παίρνουν και τις συντάξεις από το κύριο επάγγελμά τους.
Είναι καιρός να παρθούν σοβαρά μέτρα και για τους βουλευτές. Μιλάνε για το εθνικό καθήκον του λαού αλλά οι ίδιοι δείχνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν. Η γενιά των 700 ευρώ, ανήκει στο παρελθόν. Τώρα μιλάμε για τη γενιά των 560 ευρώ…
Τα μεγάλα λόγια και τα δάκρυα των βουλευτών δεν μπορούν να συνεχιστούν. Θα πρέπει να το καταλάβουν και από μόνοι τους ….πριν λίγο καιρό ο Κακλαμάνης δέχθηκε μια «επίθεση» από τον αγανακτισμένο κόσμο. Ο Κακλαμάνης είναι ένας από τους πολιτικούς που δεν αποτελούν το πρώτο στόχο… σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί με κάποιους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου